30 Ekim 2014 Perşembe

(İZLEYEMEDİ) :D

Her süpermarket'e gidişimde ( canı sıkılınca süpermarket gezen bir insan olarak bu gidişin hiç de nadir gerçekleşmediğini söyleyebilirim :D ), süpermarket'in bir bölümüne yığılmış biçimde duran sözde "İndirimli" filmleri alt üst eder, kendimce izlenebilecek bir şeyler arar, bulunca da tuttuğum gibi kasaya götürürüm sayın seyirciler! ( Zafer işareti emojisi :D ) Yine öyle bir günde, ismini sıkça duyduğum ama kendisi hakkında çok bir fikrimin olmadığı Annie Leibovitz 'in anlatıldığı belgeselimsi filmin DVD'sini görüp, "Aaaa ben bu kadını çok merak ediyordum ya!" diyerek kendimi kasada bulmuştum. Ancak çok da merak etmiyor olacağım ki o DVD 1 seneyi aşkın süre boyunca rafta izlenmeyi bekledi. Ama ne yazık ki "İZLENEMEDİ!" efendim!


"Ama nedeeeğn?" dediğinizi duyar gibiyim :) ( Demediyseniz de demiş gibi davranın olur mu :D ) Çünkü içimdeki Derya Baykal ( hashtagderyabaykal :D ) 'ın uyanık olduğu bir gün, odamda uzun süredir kullandığım duvar saatini görüp, ondan sıkıldığımı anlamış ve ilişkimizi artık yürütemeyeceğimizi ona hiç de hoş olmayan bir dil ile açıklamıştım. Bu açıklamanın sonucunda elimde yalnızca saatin mekanizması kalmıştı! Tam bu sırada Pinterest'te "DIY Wall Clock" diye arama yaparken aklıma birden... CD'den saat yapma fikri gelmişti ve hemen uygulamaya konması gerekmekteydi. İşte tam bu sırada da o 1 seneyi aşkın süredir izlenmeyi bekleyen DVD'nin hayatına artık bir saat olarak devam etmesine karar verilmişti! Nasılsa film internette bulunur izlenirdi!


Sonuç olarak DVD'yi kutusundan çıkarıp, saat mekanizmasıyla buluşturdum ve oldukça içime sinen boyutu da sempatiklik derecesinde minik yeni bir saatim oldu sayın seyirciler :).

Saat'i yapıp duvara astıktan sonra da filmi daha da merak edip internette aramaya koyuldum ancak uygun film/alt yazı kombinasyonuna ulaşamadığım için "İZLEYEMEDİ"m! Saat'i de bozmaya kıyamadığımdan ötürü artık izlemediğim filmin saat'ine sahibim efendim :D ( Seni bir gün izleyeceğim sevgili film! :D )

Not: Görseller'de bu sefer değişik bir şeyler deneyeyim dedim. Hakkındaki fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum efendim :)

14 yorum:

  1. Saat gerçekten çok güzel olmuş ama ne olacak izleyip öyle yapsaydın bak acıdım filme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama izleyip sonra yapsam hiç böyle bi hikayesi olmayacaktı diyerek yırtabilir miyim acaba :D Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. İki kere uzun uzun yorum yazdım ikisi de gönderilemedi, bir daha aynı şeyleri aynı uzunlukta yazma hevesim kalmadı ama bir şey yazmazsam da çatlarım diye yine geldim :))
    Hiç izlemediğin bir cd'ye nasıl kıydın yahu, dursaydı kenarda bir gün izlerdin izletirdin. Yok muydu başka eskimiş cd! Sen bir an önce iş bul, yoksa bu içindeki uyanmış olan deryabaykal'lık hevesin evde yeni ve kullanılmamış hiç bir şeyi rahat bıraktırmayacak :)
    Ama çok güzel olmuş orası ayrı konu :)
    Hem fikrine hem de ortaya çıkmış olan saate bayıldım.
    Siyah-Beyaz, çizgileri de var, yazıları da, daha ne olsun sana, en güzel saat tabii budur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki çatlarım diye gelmişsin ama :D Ama yorum kutucuğu kendine gel, kaybetme yorumlarımı lütfen :D

      Ama bu CD hem siyah beyazdı, hem üzerinde fotoğraf makinesi vardı :D Yoksa evdeki tüm CD'ler durumdan nasibini alabilirlerdi, hepsi korku içinde bekliyorlardı! :D Bir de cidden internetten bulabilirim sandım bulamadım :D Çözüm aynı filmi bir daha almak olacak sanırım :D ( Ama korkuyorum onu da başka bişey yaparsam diye :D )

      Çok teşekkür ederim :) Yakında bu emekli olunca evdeki sağlam aletleri tamir etmek amacıyla parçalayıp sonra birleştiremeyen amcalara bağlayacağım :D Ama bağlamamak için çaba harcadığımı da biliyorsun diyerek bundan da yırtarım ki ben :D

      Sil
  3. sen nasıl bir yaratıcısın ya bayılıyorum baaaayılıyorum, harika... taaaarzsın! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen nasıl tatlısın asıl, yoruma bak! Çok teşekkür ederiiiim :) Kuş da aldım mııı :D :D

      Sil
  4. saate bayıldım da filmi izleyememene çok güldüm, ilahi, eğer bir gün denk gelirsem bu filme mutlaka haber veririm sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oleeeyy :) Teşekkür ederiim :D Bir yerlerde gösterilir umarım da izleyebilirim :D

      Sil
  5. ahahha izleyemedi kısmı süper nokta! o

    başlığa bir de #diy yazdın mı tam olacak! Derya baykal adını diy kelimesiyle özdeşleştiğini biliyor mudur acaba. Ülkemizde çok boşlukta olan bir terimi karşılıyor kadının adı.

    #deryabaykal

    görseller de gayet harika bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah düşünsene DIY in açılımı aslında D(eryabaykal) i(çimizde) y(aşıyor) muş :D Yada direk kelimeyi türkçeleştirip #deryabaykalcılık da yapabiliriz :D #deryabaykal 'ın yaptığı herşeyin ismininsonuna "danlık" eklemesine de gönderme olur :D

      Çok teşekkür ederiiiim :)

      Sil
  6. hahahah Raiiiif Süpersin şu anlatışına hastayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiiiii ( Gözlerinden kalp fışkıran emoji :D )! Ne güzel yorum, ne güzel mutluluk sebebi! Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Derhal bakıyorum ve en kısa sürede yapmaya çalışıyorum :) Teşekkür ederim :D

      Sil