17 Ekim 2015 Cumartesi

Pinterestleştirebildiklerimizden misiniz?

Geçtiğimiz günlerde uzun süredir düşündüğüm bir adımı gerçekleştirip, aktif olarak kullanmadığımı düşündüğüm, bir faydasını da görmediğim bazı sosyal medya hesaplarımı kapattım. Günümüzün modern deyimiyle "sadeleşmeye gittim" de diyebiliriz :). Aktif olarak paylaşım yapmıyor da olsam, tamamen bilinç dışı olarak açıp baktığımı ve aslında bir hayli zamanımı da orada harcadığımı ancak kapattıktan sonra anlayabildim. Sosyal medya hesap sayımı azaltırken, diğer hesaplarda daha çok vakit geçireceğimi de tabii ki planlamamıştım :D Ama geriye kendime faydası olduğunu düşündüklerimi bıraktığım için, bu durumdan şikayetçi olduğumu söyleyemeyeceğim.


Geride kalan hesaplarımdan birisi Pinterest! Ben kendisini gelmiş geçmiş en faydalı sosyal medya mecrası olarak görüyorum. Varlığı dolayısıyla hem gözüm gönlüm açılıyor, hem de İnternet üzerinde gördüğüm fikirleri bilgisayarıma yığın halinde kaydetmekten kurtulmuş oluyorum :). 

Kendisinin en temel katkılarından birisi de #içimdekideryabaykal 'ı ortaya çıkarması. Gün geçmiyor ki panodan panoya atlarken bir fikir görüp de yapmak istemeyeyim! Panolarda gördüğüm kaktüslere daha fazla dayanamayarak, oldukça ucuza da bulunca kendime kaktüs alıp, evde bulduğum #bilmemkiminnişanhatırasının minik teneke saksılarını boyayıp içlerine kaktüsleri koymak mı dersiniz, mutfakta atıl duran kavanozların kapaklarının üzerine hayvan figürleri yapıştırıp boyamak mı dersiniz, evde bulduğum yünlerden ponponlar yapıp, sokakta bulduğum ağaç dallarının kabuklarını soyup onların üzerine yapıştırmak mı dersiniz hepsinin sorumlusu Pinterest'ten başkası değil. Ben diyeyim "Hayat pinterestleştirince güzel", siz deyin "Pinterestleştirebildiklerimizden misiniz?" :D.

14 yorum:

  1. Ben de birkaç saat önce fark ettim facebook hesabının olmadığını. Sonra baktım twitterda yok. Raif kendini inzivaya ladı heralde demiştim :) Şimdi de bunu gördüm, isabet oldu. Pinterest'e bi aralar bende çok sarmıştım ama diy çalışmaları için değil spor ve beslenme paylaşımları içindi. Bu diy çalışmalarına birkaç kez özendik, kardeşimle denedik. Hepsi fiyaskoyla sonuçlandı. Ben de bir daha yeltenmedim tabi. :D Ben kavanozları çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark eden ilk ve tek insansın, biliyor musun :) İnziva değil de sadeleşme diyelim :D Her derde deva değil mi pinterest, google images yerine kullandığım bile oluyor benim :D. Diğer denediklerinizi bilmiyorum ama kavanozlar çok kolay, yaparsın bence :)

      Sil
    2. Bu sadelesmeyi ben de cok istiyorum. Zaten bu ara twitterdan da cok uzaklastim gunde bir kez giriyorum. Facebooktan nefret ediyorum ama kapatamiyorum, bolumun ve yuksekokulun sayfalarini dvevamli takip etmem gerekiyor. Ders iptal olunca falan haberim olmuyor baska turlu. Tatilde bol bol vaktim olacak, ben de denerim o zaman :) Kavanoz hastasi bir insanim zaten!

      Sil
    3. Okul döneminde ben de çok kapatmak isteyip kapatamamıştım aynı sebeplerden. O gruplar olmazsa olmaz :D Ama twitter'dan başlayabilirsin belki sadeleşmeye :)

      Tatili de bekleme bence, haftasonunda bile yapılası bir şey, kavanozları da seviyormuşsun hem, o zamaaan... oturmaya mı geldik :D

      Sil
  2. Aynen öyle
    Özellikle doğum günü sürprizleri için ideal bir yer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç o amaçla kullanmamıştım, çok mantıklı :)

      Sil
  3. Yıllar önce bende "sadeleşmeyi" seçtim. Şuanda kullandığım sosyal medya hesapları bir elin yarısını geçmez. Ama gel gelelim bir pinterest'e alışamadım. İlk açtığımda "aman yeaaa, buda ne" deyip direk kapatmıştım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger ve tumblr sosyal medyadan sayılıyor mu :D Sayılmıyorlarsa benim de geçmiyor şuan sanırım :). İhtiyaca bağlı tabi aslında ama bence bir şans daha verebilirsin :)

      Sil
  4. Bu gereksiz sosyal medya hesaplarını kapatma işinin ben de geçen sene yaptım. Gereksiz sosyal medya hesaplarını kapattım, uygulamaları sildim vs. Çok rahatlatıcı bir durum kesinlikle. Pinterest <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl ferahlatıyor insanı değil mi :) Sanki kocaman bir yük kalkmış gibi insanın üzerinden :D Biz <3 Pinterest :D

      Sil
  5. pinterest benim de en sevdiğim sitelerden birisi :) mobil internetimin çoğunu o fotoğraflar yiyor , girince çıkamıyor insan çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sadece pinterest ve instagram arasında gidip gelip de internetimin neden bu kadar çabuk bittiğini sorguluyordum ki an itibariyle gerçeklerle yüzleşmiş oldum :D

      Sil
  6. Pinterest'e "Dikkat! Aliskanlik yapar." uyarisi koymalari gerekiyor bence. Benim de en sevdigim, kiymetlim. :)

    YanıtlaSil