24 Temmuz 2012 Salı

Hakkımda

Merhaba, ben Raif. 1991 yılında İzmir'de doğdum. Okul hayatıma başlamadan yazıp çizmeye başladığım için ilkokuldaki matematik defterlerim hayatlarına resim defteri olarak devam etmek zorunda kaldılar. İlerleyen yaşlarım da bu uyuşmazlık ile devam etmiş olacak ki, üniversite tercihimi de ben kendimle uyuşmayan bir karar alarak Ege Üniversitesi İktisat ( burada annem devreye girip "İngilizce" vurgusu yapıyormuş gibi hayal edelim. ) bölümünden yana yaptım. İlkokuldan bu yana tiyatro yapıp, kıyafet çizip, The Sims'te günler geceler boyu ev düzen bir insan olarak içimdeki yaratıcı yönü daha fazla bastırmayarak üniversiteye başladığım 2009 senesinde tüm enerjimi "Fotoğrafçılık" alanı ile birleştirerek hayatımdaki en güzel kararı aldım. Öğrenim kredisi sayesinde 12 taksitle aldığım fotoğraf makinem hiçbir zaman elimden düşmedi. Üniversiteyi yaz okulu uzatmalı da olsa zamanında bitirdiğimde çok güzel bir iş teklifi alarak fotoğrafçılık alanında profesyonel hayata adım attım. O gün bu gündür hayatımı fotoğrafçılık yaparak kazanmaktayım.

"ben Raif" ise 2008 yılında blogları keşfetmemden sonra çok geç kalarak verdiğim bir kararla 2012 yazında hayatına başladı. Hiçbir zaman bir kalıba sığamadı. Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa onu içerdi, içermeye de devam ediyor.

Raif ise hayatına bu günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Pazarlama Master'ı yaparak devam ediyor. Buna ek olarak İzmir'de bir Cafe'de Sosyal Medya Yöneticiliği, bir ekip ile birlikte Hikaye Fotoğrafçılığı ve çeşitli alanlarda Freelance Fotoğrafçılık yapıyor. Derya Baykal'ın kayıp oğlu olduğunu iddia ediyor, sürekli üretmeye çalışıyor ve hayatı seviyor. Siz de onun hayatına (Bloguna) konuk oluyorsunuz!

2 yorum: