29 Ocak 2013 Salı

Ben bir IKEA bağımlısıyım #12

Teknoloji ve Sanayi Dinamikleri dersimin finalinden önce kapıda bir çok arkadaşımla aramızda konuşma geçti. Bizzat benim yüzümden IKEA ders konumuz haline geldiği için herkes bana IKEA ile ilgili sorular soruyordu. Hatta içten içe de nefret duyanlar olduğunu bile hissetmedim değil :) Kapıda IKEA ile ilgili konuşurken bir arkadaşım ile laf döndü dolaştı benim IKEA bağımlılığıma geldi... 


...Eveeet, bugünki postumuz da bu bağımlılığın boyutları hakkında :) Hep bağımlıyım, bağımlıyım diyorum da beni hasta ruhlu bir insan sanacaksınız diye de korkuyorum açıkçası. Biraz(!) fazla sempati besliyorum o kadar abartılacak bir durum yok. Bir de İşletme dersimizin hocası IKEA Bornova'nın İnsan Kaynakları Sorumluları'nını dersimize getirdiğinden beri de bana oldukça çalışılası bir şirketmiş gibi geliyor :)

Not: Sevgili IKEA; yukarıdaki gif.'i görüyorsun değil mi? Beni mezun olduğumda arşiv olarak bile işe alabileceğinin farkındasındır umarım. Sevgiler, Raif  :)

6 yorum:

  1. Bana karşı da savun azcık İKEAyı yaa, ben hep seviyodum ama kimle konuşsam dandik onun ürünleri hem de pahalı mobilyalar koltuklar falan diyolar, sen ne diyosun bu konuda ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum'u yazdım aslında ama yazarken bu kadar destan yazdığımı farkedemediğim için mail atıyorum konu hakkındaki fikrimi :D

      Sil
  2. çok değil bundan 4 sene önce moda tasarımını böylesine şiddetle düşünmüyordum. esas okumak istediğim alan endüstri ürünleri tasarımıydı o ara, sonra moda üstüne kısa bir eğitim daha alabilirim diyordum. mezun olunca hayalim ikea'nın tasarımcılarından biri olmaktı :) benim de sempatim büyük ikea'ya ama artık sadece tüketicisi ve takipçisi olarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerimiz benzermiş. Benim IKEA sempatim de aynı sebepten aslında, bir dönemki en büyük hayalim IKEA tasarımcısı olmak ve o katalog'da adımın yer almasıydı.

      Yıllar geçti,ilk hayal imkansızlaştı ama benim IKEA sevgim de daha çok boyutlu bir hale ulaştı. O yüzden biliyorum ki hala IKEA'da bir yerlerde bana ihtiyaç var, zamanı geldiğinde de ben o boşluğu dolduracağım :)

      Umarım sen de hayallerine ulaşırsın, kendinden bu denli emin olmanı, ne istediğini bilmeni ve ona ulaşmak için de çalışmanı ben buradan takdir ederek izliyorum. Başarılar diliyorum :D

      Sil
  3. O arşiv ben de de var. :)
    Bir gün ikea kataloğu dağıtıcısı adamı gördüğümde bana getiriyor sandım. Baktım bizim apartmanda ki başka kapıya yöneldi.. Ee bana? Nasıl sinir oldum.Benim kataloğum neredeee ?? O yaz ikea amcayı ben zengin ettim, evimin %70 ikea ıvır zıvır ile dolu, katalog başkasına gidiyor.. oldu:) İkea bana bunu yapmayacaktı:) Yazıyı okumaya başladığımda acaba ikea mı çalışıyor Raif demeye kalmadan dip notu okudum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yıllardır kapıda bekliyorum o tarihlerde dağatanları görücem diye ama henüz amacıma ulaşamadım:D

      Aaaa! Ben olsam gidip hemen o başka kapıdan kataloğu ödünç alıp sonra da geri götürmeyi unuturdum :D Unutkanlık zor şey :D

      Çalışma hayaliyle yanıp tutuşuyor diyelim, ama aslında benden haberdar bile değiller sanırım :D

      Sil