10 Mart 2015 Salı

Mutlu Olmak İçin 14000 Sebep

Instagram'da ve Tumblr'da Türkiye'de yaşamayan insanları takip etmeyi çok seviyorum. Burada olmayan şeyleri, onların fotoğrafları aracılığıyla görebilmek, haberdar olabilmek beni çok mutlu ediyor. Ancak bu durum ne kadar mutluluk veriyor olsa da, "Anne bizim neden yok?!" diyerek hayıflanmamı da fazlasıyla tetikliyor efendim :).


Bu yazı tam da bir hayıflanmanın sonucudur! İki #sosyalmedya mecrasında da içinde insan olan fotoğraflardansa eşya olan fotoğraflar daha çok ilgimi çekiyor, hatta bununla da kalmayıp hayıflanma hissimi de iki katına çıkarabiliyor sayın seyirciler! :). Yazımızda adı geçen "Mutlu olmak için 14000 sebep" isimli arkadaşımız da bu sınıfa girmeyi fazlasıyla hakediyor! Kitabı defalarca orijinal dilinde görmemden ötürü, ülkemizde satışa çıkmayan, çevirisi yapılmayan bir sürü kitaptan yalnızca bir tanesi olduğunu düşünmüştüm. Ancak #google amca 'nın yaptığı yoğun araştırmalar sonucu kitabın 2011 yılında dilimize çevrilip, satışa çıktığını gösterdi! Bunu öğrenen ben #kırmızıelbiseliohyandantemalıemoji gibi sevinçten ne yapacağını şaşırmış biçimde kendimi kitabı bulmaya verdim!. Ama bulamadım. Kitap ne orijinal dilinde ne de Türkçe olarak hiçbir yerde stokta bulunmuyordu. O nedenle bu sevincim bir #türkfilmi sahnesindeki kadar kısa sürmüştü. ( Buraya birazcık acıklı müzik alabilir miyiz :D ) Ancak merak etmeyin filmimiz mutlu sonla bitiyor efendim :). Yoğun araştırmalarım sonucunda karşıma mezun olmuş olduğum biricik(!) üniversiteciğim Ege'nin 2012 yılında kütüphaneye alınan kitaplar listesi çıktı. Ve evet, ismi geçen arkadaşımız da bu listede yer alıyordu! Mezun olduğum için kütüphaneden kitap alamıyor olmam sorununa da halihazırda yüksek lisans yapmakta olan arkadaşım L. sponsorluğunda çözüm bulduk ve kendisi kitabı benim için kütüphaneden ödünç alıp sevenleri kavuşturdu efendim :D.

Biz erdik muradımızaa... demeyi çok isterdim ancak, kitap ödünç alma süresi olan 15 gün sona erince ne yazık ki #herkeskendiyoluna konumuna geldik. Şimdi yalnızca birer eski dostuz. ( #yandanbakanmendebursuratlıemoji )


Benim gibi kitabı daha önce görüp de merak etmiş kişiler olması ihtimaline karşı da biraz kitaptan bahsetmek istiyorum :). Kitap yukarıdaki fotoğrafta aynen yazarın söylediği gibi, kendisinin mutlu olma sebeplerinin madde madde yazılarak, kitaba çevrilmesinden meydana gelmiş. Ben kitabın temelinde yatan bu oldukça basit ama etkili fikre bayıldım! Ve, kitaptan ayrılır ayrılmaz, kendi mutluluk sebeplerimi not etmeye başladım! Böylece hem kendimi mutsuz hissettiğim anlarda açıp okuyup moral bulabileceğim, hem de bu fikirlerimin yazdığı defteri #gelecektekitorunlar'ıma bir anı olarak bırakabileceğim efendim :).

Not: Bu uygulamayı da herkese tavsiye ediyorum. Çünkü mutluluk paylaştıkça çoğalır, çünkü mutluluğun etkisi hiç bitmez, sadece zamanla unutulur :)

8 yorum:

  1. Güzel fikir, not etmeye başlayayım hemencecik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de şöyle kapağı mutluluk temalı bir defter bulabilsek, işte o zaman tam bir mutluluk patlaması oluşacak :D

      Sil
  2. Bu yöntem psikoterapilerde de tavsiye edilebiliyor, bence harika bir fikir =) Hergün binlerce olumsuzlukla karşılaşıp bolca negatif düşünceyi kendimize çekiyoruz, onları pozitif düşünceye, mutluluğa çevirmek çok önemli ;) Harika bir yazı olmuş Raif ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Çoğu zaman o negatif düşünceler insanı esir alıyor, bundan kurtulmak için bence de bu defter yöntemi oldukça etkili olacaktır :)

      Bir de sanırım bu yazıya gelen yorumları da ben mutluluk maddesi olarak defterime not edeceğim :)

      Sil
  3. Defterine not aldığın o "mutluluk sebepleri" maddelerinin bazılarını arada-bi' bloğunda da yayınlarsın belki, güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne muhteşem bir fikir oldu bu böyle :) Muhteşem bir seri olacağına eminim :)

      Sil
    2. Hatta fotoğrafladıkların olursa içlerinden, tadından yenmez bence. *-*

      Sil
    3. Bu daha da güzel oldu :) Direk aradan seçtiğim maddelerin fotoğraflarını çekip yayınlarsam daha da benden olmuş olur :)

      Sil