16 Eylül 2012 Pazar

Dağınıklıklar Sarmış Dört Bir Yanımı

Günlerdir ertelediğim odamı toplama ritüelini bugün gerçekleştireyim dedim ki anı kutumu (benim odamda bir kutu var içinde tüm hatıra diyebileceğimiz objeler, defterler, fotoğraflar falan duruyor) açmamla o iş yalan oldu gibi gözüküyor.


Her zaman ilk işim fotoğraflara bakıp yeniden yerleştirip kapatmak olur ama bu sefer gözüm ilkokuldaki ilk defterime ve yine ilkokul hatıra defterime takıldı. Okul defterimden fotoğrafları paylaşmakla yetiniyorum ancak tüm kutudan öyle komik detaylar yakaladım ki sizi bundan mahrum bırakamazdım. :) Hazırsanız başlıyoruz.


- İlkokulda herkesin en iyi arkadaşı benmişim. Hatıra defterime yazan herkes bu düşünseyi temsil eden bir cümle yazmış. ( Yalan söylüyorlarsa bilemem :) )
- Sandalet içine beyaz çorap giyiyormuşum. ( Faciaaa )
- Bütün yıl sonu gösterilerini ben sunmuşum. ( Gevezeliğin bir ödülü olmalı ama değil mi )
- Y harfiyle Ğ yi birbirine karıştırıyor(muş)um. Sanırım bunu hala bazen yapıyorum :)
- Gözlerimin tek bir rengi olmadığını keşfeden bir tek arkadaşım varmış.
- Birinci sınıftaki 23 Nisan gösterisi kostümümüz rezaletmiş. Başka renk şort mu seçemediniz ya? Kızların eteklerindense bahsetmek bile istemiyorum.
- Yüzümü beğenen insanlar varmış ( Benim niye haberim yok )
- Hatıra defterimin elden ele geçtiği sürede sanırım tiyatro çalışmalarımız varmış ve ben Ay olmuşum. (Güneş kimdi acaba yada o oyun nasıl birşeydi ya ben hatırlamıyorum hiç :))
- Saçma müzikli danslı bir oyunumuz varmış. Biz oldukça şıkken , kızlara niye öyle saçma sapan grafon kağıdından etek yapmışlar bir anlam veremedim :)
- Ya ben yaz kış şort giyiyormuşum yada kimse benim kışın fotoğrafımı çekmemiş.
- Bazı arkadaşlarıma zorla 6-7 sayfalık hatıra yazdırmışım.
- Aynı maniyi yazan 10'u geçkin arkadaşım varmış. ( Sepet sepet yumurta... )
- Adımı Ra"Y"if yazan arkadaşlarım varmış. ( Bunu daha dün gibi hatırlıyorum. Sınıf başkanı tahtaya konuşanları yazardı. Geveze in da haus tabiki en başta ben varım ve adım yanlış yazılmış. İtinayla düzelttirirdim " RaYif değil Raif , düzgün yaz" diye. Sanki gurur duyuyorum durumdan :) Neyse o zamanlar da garipmişim demek ki değişen bişey yok.


Daha ne saçmalıklar vardı da yazana kadar unuttum. Neyse ben odamı toplamaya geri döneyim. Size iyi eğlenceler :)

4 yorum:

  1. Öncelikle Veli eve geldedi nedir arkadaşım:)
    Sonracığıma senin adın hala rayif tamam mııı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da hızlı yaptım okumasın diye ama ben onu :) Ben de bilmiyorum ne olduğunu ve kafiyeli gibi gidiyomuş sonradan bişeyler olmuş falan :D Rayif 'e şükretsem iyiymiş heralde zaten bide Rayıııff çıktı başımıza :D

      Sil
  2. evet yanlış yazmışım Rayııııf:)
    evet yeterince hızlı ben bikaç seferde okudum:) uyuzluk parayla değil ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturup onu okumaya çalışacağına birazcık derslerine çalışsan.. Yok bu yanlış cümle bunu anneler söyler :) Aferin sana arkadaşım valla çabanı alkışlayasım geldi :D

      Sil