8 Ekim 2012 Pazartesi

Canon Görsel Akademi



Bir buçuk sene kadar önce Canan'cığımı aldığımda kuruyu heyecanla açarken içinden bu kart da çıkmıştı. Ne olduğunu anlamamıştım ilk başta ama sonradan araştırdım ve Canon Görsel Akademi'den haberdar oldum. Tabiki haberdar olmam hayatımda bir değişikliğe imza atmadı değil. Öğrendiğimden sonraki her ay " Bu ay mı gitsem acaba", "Şimdi vizeler var olmaz", Yaz bir geçsin sonra bakarız" gibi bahaneler üretmek suretiyle 1.5 sene kadar ertelemiş olmamı elbette ki üşengeçliğime bağlayabiliriz. Üşengeçliğime bağlayabileceğimiz bir diğer şey de bu eğitime 5-12 Eylül tarihlerinde gidip de şimdi yazıyor olmam. ( Bu klasik blogger davranışı da olabilir, burda suç benim olmayadabilir yani :D )


Neyse efendim, 5-12 Eylül'de gitmek üzere kaydımı internetten yaptırdım. İzmir'de bu eğitim Karanlık Oda 'da verilmekteymiş. 5 Eylül'de erken gitme isteğiyle yarım saat önceden Alsancak'a gitmeme rağmen , binayı bulamamam sonucu ( aslında yanlış yerde aramam :) ) sonucu tam saatinde orada oldum. Ter içinde içeri girerken, kapıdan merhaba diyen hoca, eğitmen ne denirse artık kişiliğe bir cevap vermeden yürüdüm. ( Sonradan kendime OHA! dedim ama :) ) Neyse, ders teorik bilgilerle birlikte başladı...


Yeni makine alan veya çok önceden alıp da benim gibi üşengeçlikten gitmeyenlere tavsiyem ellerini çabuk tutmaları. Bu eğitim temel teorik bilgileri kapsıyor ve sonrasında da makinelerinizi elinize alıp makinenin özelliklerini, hangi tuşla neler yapıldığını, hangi modlarda çekim yapmanız gerektiğini öğreniyorsunuz. Ben önceden EFOT'a da katılmış oldığum için teorik bilgi kısmında biraz sıkıldım. Diğer kısımda ise bilmediğim şeyler öğrendim. İşte bu sebeplerden dolayı makinenizi alır almaz koşun gidin herşeyi orada öğrenin :)


Bir fotoğrafsever ve kedisever olarak Karanlık Oda'da en çok hoşuma giden yukarıda görünen arkadaş olabilir :) İsmi Leica olmakla beraber kendisi hocamız Erdem Donuktan'ın kedisi oluyor. ( Sosyal medya'da yaptığım yoğun araştırmalar sonucu öyle olduğu kanısına vardım :D )

 İşte böyle yani postu bitirecek sözcükleri bulmaya çok uğraştım ama başarılı olamadım. O sözcükler bunlar olsun hadi :)

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ahh ahhh... Sevimli olmayan kedi var mı zaten ya :):)

      Sil
  2. dimi yaa hepsine tek tek ölünüür :))

    YanıtlaSil
  3. Good day I am so grateful I found your web site, I really found you by
    mistake, while I was browsing on Google for something else, Nonetheless I am here now
    and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also
    love the theme/design), I don't have time to read it all at the moment but I have saved it
    and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more,
    Please do keep up the excellent work.

    Feel free to visit my website - (858) 278-2800

    YanıtlaSil