16 Temmuz 2014 Çarşamba

#gelecektekievimenotdört

#evlenmekçokzor sayın seyirciler! Posta böyle girince de sanki ben evleniyormuşum gibi oldu ama "Yok canım daha neler aaaaaa! Duymamış olayım! :D". Ben değil ama  neden ben de bilmiyorum blogda kendisinden çok fazla bahsetmemiş olduğum sevgili ablacığım evleniyor! Ben de evin başmaydanoz'u ve evin en "aman da fikrini almazsak valla da olmaz!" kişisi olarak bu evlilik sürecinin "EV"lenmek ile ilgili kısmında fazlasıyla söz sahibi olduğumu söyleyebilirim. Hatta bazı mobilyacı amcalar tarafından fahri iç mimar kabul edilip bayağı da sükse bile yaptım :D ( 11 yastıklı köşe takımın yastıklarının renklerini üşenmeyip tek tek seçen Raif online :D )

Bu sürecin en zor kısmı ise seçtiğiniz hiçbir şeyin sizin olmaması! Hele de benim gibi daha mezun bile olamamış ama hayal dünyasında çoktaaan kendi evine çıkmış bir insan olarak gördüğünüz şeyleri alamıyor olmak çok yıpratıcı sayın seyirciler! ( Buraya da ağlamaklı bir surat çizelim.. :D ) Mesela o İstikbal'de gördüğüm kendisi beyaz yastıkları siyah ( ve bir de utanmadan deri! ) olan koltuk takımı! ( Kendisini sitelerinde bulamadım ancak kalbimde yaşıyor... ), veya o... sanırım daha fazla devam edemeyeceğim :)

Gerçek dünyada yaşamakta olduğum bu hayalperestlik yetmezmiş gibi bu aralar boşluktan bir de sanal alemde o site senin bu site benim gezerek #gelecektekiev 'imi düzmeye devam ediyorum! Geçen gün yine böyle bir alışveriş(?!) anında ( şizofreni belirtileri madde 1 :D ) aşağıdaki arkadaşlarla karşılaştım!


... ve artık #gelecektekievim 'de kullanmak üzere alınması muhtemel kahvaltı tabaklarım da böylelikle seçilmiştir efendim! ( Gereği düşünüldü!... :D )

Kendileri "iPlate" olarak adlandırılan bu tabakları tam olarak nerede gördüğümü hatırlayamasam da gördüğüm sitenin ispanyolca olduğundan son derece eminim! ( bu da bir şey ama değil mi :D ). Tabaklar isminden de anlaşılabileceği gibi gerek bilgisayar komutları gerek, gerek fotoğraf düzenleme programları gibi şeylerden esinlenilerek hazırlanmışlar. Benim içinse tamamen "Ama ben bunu yaparım ki!" 'lik bir D.I.Y. projesi olarak hafızamdaki yerlerini almış bulunmaktalar. ( Hangi hafıza? :D ) Birkaç düz beyaz tabak, bir de asetat kalemiyle bence işlem tamamdır! :). Sonrasında da kullanmaya kıyamayacağımızı düşünerek, duvarda sergileme seçeneğini de değerlendirebiliriz diye düşünüyorum :D

Not: Sevgili #gelecektekievim! Umarım #yakıngelecektekievim 'sindir :)

16 yorum:

  1. Harika bi diy projesi olur ama asetat kalemi yerine porselen kalemi kullanmak daha iyi olur bence ( ikisi farklı şeyler di mi diye aklımda soru işareti kalmadı değil:) farklı farklı) Gerçi ben ne zaman düz tabak, kupa vs. arasam bulamam o proje kalır öyle :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Merhaba dünyalı biz dostuz!" :D Porselen kalemi diye bir olduğunu şuan duyuyorum, aman Tanrım! muhteşem bir icat! Nerden bulunur peki bir marka adı vs. biliyorsan yorumda yazarsan sevinirim, alayım kenarda dursun :D Düz tabak, kupa konusunda da IKEA evimizin her şeyi haricinde başka bir seçenek yok sanırım :)

      Sil
    2. İstanbulda eminönünde var ama internetten de alabilirsin http://www.hepsiburada.com/liste/edding-4200-porselen-kalemi-6li-standart-renkler/productDetails.aspx?productId=ofisedd4200k6000&categoryId=293005 . Evet bi ara IKEA ya gitmeliyim :)
      Not: Önüme ilk gelen linki koydum ben, ama uniball veya edding markalarınki iyidir diye düşünüyorum...

      Sil
    3. Hiiii çok teşekkür ederiiiim :) Ben de dün büyük birkaç kırtasiyede bakındım ama göremedim. En garantisi internetten almak olucak sanırım, sonra da korksun tüm tabaklar bendeeen :D

      Sil
  2. Çok güzelmiş tabaklar, gerçekten de tam bir diy projesi ama eskimemesi yönünde ben de duvarda olmalarını tercih ederim =D Erkeklerin dekorasyona meraklı olması güzel bir şey bence; benim eşimde meraklıydı ve beraber evimizi düzenlerken çok keyif almıştık -- biz de Siyah & Beyazı ve IKEA'yı pek severiz ;)) Umarım pek yakın bir gelecekte hayallerin gerçek olur Raif; merakla biz de bekliyor olacağız dekor fotoğraflarını ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iki takım yapıp bir takımını duvara asıp bir takımını da kullanmak en mantıklısı olur sanırım :) ( İki dakikada dünya kadar tabak masrafı çıkarmamı saymazsak tabi :D ) Hihihii, kulağa çok güzel geliyor, ortak zevklerle döşeyince daha sempatik bir mekan ortaya çıktığına da eminim :) Bir de özellikle Instagram'dan gördüğüm kadarıyla siyah beyaz IKEA kitaplıklarınızın da gizli hayranı olduğumu açık edeyim :D Güzel dilekler için de çok teşekkür ederiiim :) Gerçekleştiği zaman blogu fotoğraflara boğacağıma da söz veriyorum :D.

      Sil
  3. asetat kalemi değil de porselen kalemi kullanırsan bir de fırınlarsan sen daha güzellerini bile yapabilirsin bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki gerçekten porselen kalemi diye bir şey varmış! :D Ben bu kalemden en kısa zamanda bulup alıp evdeki tüm tabakları boyamalıyım! :D ( Bu sayede evden atılmayı garantileyip kendi evime de kısa yoldan çıkmış olurum :D )

      Sil
  4. Güzel fikirmiş tabaklar ama bence ufak bir DIY dokunuşu ile sen daha harika şeyler yapabilirsin gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda tabaklara birazcık renk(?! :D) katmak kaçınılmaz oldu :D Çok teşekkür ederiiiiim güzel sözler için :)

      Sil
  5. Raif yine çok güldüm :))
    Aman bunlar da bir şey mi, sen boyalarını alıp otur beyaz tabakların başına bak ne desenler çıkarıyorsun ortaya :)
    Bak sana bir şey anlatayım, uzun olacak ama zaten ne zaman kısa yazabildim ki sana :) Neyse daha fazla uzatmayayım. Ben bir kaç sene önce yakınlarımızdaki bir züccaciyeden 12 tane düz beyaz tabak almıştım. O zaman daha şimdiki gibi çok fazla kullanılmıyordu düz beyaz porselenler, insanlar çiçek böcek arıyordu tabaklarda, her yerde de yoktu zaten. O dükkanda bulmuştum ama dükkanın sahibi de onları vitrinde sergilemiyordu alan olmayacağı için, rafın altına gelişi-güzel istiflemişti :) Ben gidip direk onları isteyince amca şaşırdı biraz.
    "Bak kızım şurada yeni gelmiş çiçekli tabaklar var onlar daha güzel, ama..."
    "Yok amca bana düz beyaz lazım ben kendim çiçeklendireceğim bunları"
    "Nasıl yani? Sen nasıl çiçeklendireceksin?"
    Elimdeki porselen boyalarını ve resim desenlerini gösterip anlatmıştım böyle desenler yapacağım diye. Ay amcanın gözleri parladı ve bana;
    "Sen şimdi öyle boyayınca şu vitrindeki tabaklar gibi mi olacak? O zaman depoda bir sürü beyaz tabak var al hepsini boya, kimse düz beyaz diye satın almıyor sen boya bana getir bende senden parayla alıp satayım burada olmaz mı?" demişti :))) Anlaşma yapmak için çok çırpınmış olsa da benim hevesimin 12 tabaktan sonra geçeceğini bildiğim için garanti veremedim amcaya :) Söylemek istediğim şu; belki sen çok güzel desenler yapıp bu amca gibi bir yer bulup satarsın onları nasıl fikir? Güzel bence, tam senlik :)
    Tamam sustum hadi, şimdi yarım bıraktığım; o hiç üşenmeden renklerini tek tek seçtiğin 11 yastıklı köşe takımı cümlene gülmeye devam edeyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye ne güzelmiş amaaa :) Amcayı bana yönlendirebilirsin diyormuşum :D Şaka bir yana maymun iştahlılıkta bir dünya markası olduğumu düşündüğümden ben de büyük ihtimal bir kaç tabaktan sonra sıkılırdım :D Geri kalan tabakları da annem alır kullanır, kendisi de bir şeyler kırma konusunda bir dünya markası olduğu için hepsini yavaş yavaş kırardı :D Amcaya borçlu kalırdık :)

      Ama fikir yine de güzel gelmedi dersem yalan olur :) Böyle birkaç kişiye denk gelmiştim yapıp instagramdan satıyorlardı :) Belki öyle bir şeye girişebilirim, zaman neler gösterir bilinmez :D

      Sil
  6. Hep parantez içinde yazsan? :D Olmaz mı, tmm tşkkrlr :/
    Ev düzenlemelerine bu kadar meraklı bir erkek daha görmedim babam mutfakta bardağın yerini bile biliyor mudur şüpheliyim :D Hatta bir kere kendi kendine çay demlemek zorunda kalmış da sadece çaydanlığın altını kullanmış :D Bir de üstündeki fazlalık bence niye yapmışlar ki diyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ( Bence oluuuurr :D )

      Ahahahah :) Sırf ev düzenlemesi değil aslında, böyle görerek seçerek parçaları birleştirerek kendinden bir şeyler katarak yapılabilecek her türlü aktiviteye varım açıkçası :D Hatta keşke her günümün bunları yaparak geçeceği bir işim olsa :)

      Bu arada... Aman Tanrım! Çaydanlık olayına ben insanlıkdışı bir biçimde kahkahayı bastım :D

      Sil
  7. Tam da demin asetat kalemi yazını okuduktan sonra altta çıktı bu yazı, tabakların resmi ilgimi çekti bir bakayım dedim. Yine bir asetat kalemi kullanma macerası çıktı, ya da kullanacak olma macerası diyeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmuşum ben bu yazıyı :) Hazır asetat kalemiyle aramızda su sızmıyorken, senin sayende hatırlamışken de girişmek şart oldu artık bu işe :D

      Sil