8 Ocak 2013 Salı

Alışveriş Yap(a)mama Yöntemi

Baktım ki alışveriş bağımlılığı almış başını gitmiş, internetteki her iki blogdan ikisi :) bizi tüketim çılgınlığını sürüklüyor, ben olaya farklı bir açıdan bakıp sizi kendi Alışveriş Yap(a)mama yöntemimle tanıştırmaya karar verdim.

Gerekli malzemelerimiz; bir adet sevdiğiniz bir markanın web sitesi, bir adet okuduğu blogların yan etkisi olarak ne yapacağını şaşırmış, her gördüğünü beğenme potansiyeli yüksek, web siteye bakıp ardından koşa koşa mağazaya gidebilecek insan ( yani siz :) ).

Malzemelerinizi hazırladıysanız başlıyoruz. Öncelikle web sitemizi açıyoruz. Sırasıyla "New" kısmında neler varsa hepsine bir göz attıktan sonra  tek tek incelemeye koyuluyoruz. Bilgisayar başında geçen saatler sonunda kafamızda hatırı sayılır miktarda almak istediğimiz ürün fikri oluşuyor. Bunları gerek kağıda, gerek telefonumuza gerekse beynimize not edip mağazaya gidiyoruz.


Mağaza'nın kapısından girmemizle dumur olmamız bir oluyor. Önce diyoruz ki " E sitedeki hiçbir şey yok burada", sonra biraz daha bakınınca anlıyoruz ki varlar ancak tanınmaz haldeler. O sitede gördüğümüz renkler, o mankenin üzerindeki duruş, o kaliteli kumaşlardan eser yok. İşte o an siteye bakarken fark etmediğimiz gerçekler yüzümüze bir tokat gibi vuruyor. Mankenin M beden, kendimizin ise XL beden olması o an bizi pek de anlık olamayan bir hüzne sürüklüyor. Dahası o bayıldığımız t-shirt'ün baskısı sitedeki S beden t-shirt'ün üstünde kocaman dururken, L bedeninde ara ki baskıyı bulasın. O gördüğümüz güzelim Aztec desenli yün kazak ise üzerimize giydiğimizde " Dedem'den kaldı aslında bu Vintage(!) kendisi, yeni değil " den hallice bir duruş sergiliyor. Neyse ki "İzmir'de kazak mı giyilir zaten" deyip en azından bu konuda avunabiliyoruz :). Sitede beğendiğimiz o salaş mı salaş(!) pantolonu üstünüze giydiğimizde ise pantolonun paçalarının darlığından ötürü birazdan bale yapmaya çıkacakmışçasına bir görüntüyle karşı karşıya kalıyoruz. Sitede kahverengi olduğu için beğendiğimiz t-shirt'ün aslında gri yada aslında siyahmış da yıllarca yıkanmaktan rengi atmış gibi durması ise artık son nokta oluyor, "Bu ne ya" diyerek hiçbir şey almayıp mağazayı terk ediyoruz.

Sonuç: Normalde belki mağazada görsek bayılıp alacağımız ürünlere daha objektif bir biçimde bakmış oluyoruz ve paramız cebimize kalıyor daha ne olsun :D ve eve doğru adımlarımızı atarken de aklımızdan " Photoshop sen nelere kadirsin?" cümlesini sürekli tekrar ediyoruz :).

20 yorum:

  1. aynısı bana oldu ctesi bir sitede begendim mağazaya bi gittim anaaamm bu ne be dedim çıktım :) iade etmekle uğraşmadan bitti çok şükür maceram.

    sana katılıyorum yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi uğraşmadan halletmişsin :)

      Bu yüzden ben internetten kıyafet almaya da mesafeliyim sanırım. Canlısını görmediğim şeyi alamıyorum :D Bizim milletimizde vardır ya mantık, bi elliceksin, kumaşa değeceksin :)

      Sil
    2. türklük böyle bişi ama ben çoğu şeyimi netten alıyorum :) çok nadir oluyor beğenmedim onuda hemen iade ediyorum zaten :) valla mağazalar çok pahalı geliyor.

      D&R gittim gecen gün fıratın kitabı 14,5 tl internette 9,90 he dicen kargo 25 tl den sonrası kargo parasız 2 kitap alınca kargo çıkıyor zaten :)

      yazın çok karlı alışverişlerimde oldu hani

      Sil
    3. D&R konusunda sonuna kadar sana katılıyorum. Daha geçen gün önce mağazasından kitaba baktım, sonra yine kendi sitesine baktım arada 8 TL fark vardı. Ki daha ucuz kitap siteleri de var. Sağlam kazıklıyorlar insanları ya.

      Sil
    4. vallahi ya bende şoka girdim.mail attım cevabı silmeseydim keşke :) çok komikti cevap.Yok dükkan kirası yok eleman parasını düşüyormuş :)

      Sil
    5. Bizde daha bu internetten alışveriş sistemi tam oturmadığından satacak insan bulurlar da 4-5 sene sonra halleri ne olur bilemiyorum :)

      Hadi giysidir ayakkabıdır neyse de, kitabı ordan almak için cidden bir sebep göremiyorum :) Git bak incele, not et gel eve sipariş ver.

      Ben orda en çok da şey yapıyorum, geçiyorum filmleri karşısına bakıyorum, beğendiklerimi cep telefonuna not ediyorum (o sırada da mesaj çekiyormuş taklidi yapıyorum :D ). Sonraa.. sı malum :D

      Sil
    6. ben gidiyorum kitaplara bakıyorum sona internetten alıyorum :)bi çok ürünüde öle aldığım oldu



      haha bak oda güzelmiş işte :) iyi fikir bendemi öğle yapsam

      Sil
    7. Yap yap oldukça bedavaya geliyor hani ucuza falan da değil :D

      Sil
    8. mimlendinnn :)

      Sil
    9. Tam benlikmiş mim ya, yarın hemen yapıyorum :D

      Sil
  2. valla yazdıklarını kocaman bir gülümsemeyle okudum:) ben bir kozmetik bloggerıyım ve maalesefki teknolojinin ilerlemesi ile birlikte sitesinde gördüğüm tüm güzellikler mağazasında da aynı güzellikte oluyor ve boş bir cüzdanla evin yolunu tutuyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha :) Ben o yönden hiç düşünmemiştim tabi. Anlaşıldı bu yöntem kıyafet harici şeyler için uygulanamaz nitelikte :D Daha caydırıcı yöntemler bulmak lazım :D

      Sil
  3. Evet evet güzel yöntemmiş,sitelerdeki mankenlerdeki duruşuyla bende duruşunu kıyaslamak ve sonra "hıh hiç de güzel değil" tribiyle mağazadan ayrılmak. Güzel fikir. :]

    YanıtlaSil
  4. en çok mango'da oluyor bu. internetten beğeniyorum, görme fırsatım varken de internetten almıyorum, sonra gerçekte görünce imkanı yok beğenemiyorum. bir şeyler olmamış ve kalitesiz geliyor gözüme. sahte indirim vakaları da bonusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Sitede kaliteli göstermeyi çok güzel başarıyorlar ama mağazada aynı kaliteyi tutturmayı başaramıyorlar.

      Benim kanayan yaram da Pull&Bear. Tasarımları, özellikle bir t-shirt bağımlısı olarak baskılarını çok beğeniyorum. En çok da mağazasının ışıklandırmasından şikayetçiyim. Mağazada beğendiğimde çok apayrı bir renk beğenmiş oluyorum eve geldiğimde apayrı bir renk olduğunu farkediyorum maalesef.

      Sil
  5. anaaam sen bu alışveriş işinde baya uzman markaların ya da mağazaların yaptıkları çok ahlaksızca bence ben çok nadir alışveriş yaparım aldıklarımdan da hep memnun oldum ama netten hiç yapmadım kıyafet belki yapmam ama kitap işi fiyat uygunluğu falan kafama yattı iyice siteleri gezip bi cesaret sipariş edicem bi ara bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sipariş edicem de haftabaşını belkiyorum :D Yalnız internetten bişey almak için haftabaşını bekleyen benden başka insan var mıdır merak içindeyim :D Napayım ama o zaman kesin o hafta gelceği garanti oluyor, öbür haftaya sarkmıyor :)

      Sil
    2. gene düşündüğümle yazdığım birbirini tutmamış düşündüğümü yazdığımı sanıyorum bi dolu kelime atlamışım uzman yerine uzmansın olacaktı cık cık :DD
      mantıklı bi düşünce bence :)ben de olsam öyle yaparım hatta yapayım du du iyi soktunuz aklıma şu netten alışverişi yahu kitapyurdu kredi kartı şey yapıyomuş d&r da tedarik süresi uzunmuşmuş araştırmalarım kendime göre bi site buldurtacak mı bana bakalım:))

      Sil
    3. İdefix'e bak :) Bana fiyat olarak en uygun orası gibi geldi. Alışveriş yapıp da baya memnun kaldıklarını da bir kaç bloggerdan okumuştum :D Şansımı orada denicem ben bakalım :D

      Sil