28 Şubat 2013 Perşembe

Zodyak

Salı günü arkadaşım L.'yi neredeyse silah zoruyla :) benimle Salvador Dali sergisine gelmeye ikna ettim. Sabah'ın köründe ( 11'de :) ) uykulu gözlerle buluştuk. Serginin olduğu Güzelyalı ilçesine gitmek için otobüse binelim dedik ama o arada ne yönden bineceğimizi hiç düşünmediğimiz için ters yönden otobüse bindik ve 1 saat'imizi boşa harcadık. (L.cim kusura bakma bunun aramızda kalacağına dair söz vermiştik birbirimize ama :D ) Sonunda doğru otobüse binip de, benim yoğun mide bulantım ve ikimizin de "Acıktık" söylemleri eşliğinde serginin olduğu yere vardık.

Açıkça söylemem gerekirse, Salvador Dali hakkında " Aman Tanrım! Dali mi? Oooh yeah! Adamım ya :) " denecek derecede ne bilgiye ne de hayranlığa sahibim. Ben yalnızca meraktan ve kendisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için gittim. Ama sergiyi düzenleyenlere buradan selam olsun! bir bilgilendirici broşür vs. bastırmaz mi insan yahu? En azından duvara bir yere adamın hayatını filan yazın bari ne bileyim. " Bizene kardeşim bilen gelsin! " gibi bir tutum sergiliyorlar desem, Dali hayranı bir insanın bu sergide yaşayacağı duruma hayal kırıklığı kelimesi x 674528937687 demek lazım :). Minik bir odaya Dali'nin fotoğraflarını koymuşlar. Evet fotoğrafları görmek için Google'a "Salvador Dali" yazıp aratın tatatataaam! hepsi karşınızda :D, aynı büyüklükteki başka bir odaya da burç yorumları koymuşlar. Ancak bu yorumları kim yapmış, Dali yoksa burçlarla mı ilgileniyormuş? orası tam bir muamma. Bir alt katta da bu iki odanın toplam büyüklüğünde başka bir odada Dali'nin eserlerini sergilemişler. Onlar hakkında tabi ki hiçbir bilgi yok. Adam resmi nasıl yapmış, bu kaçıncı kopyası, Aman Tanrım! yoksa orjinal mi? gibi soruları sanırım sergiyi gezenlerin hayal gücüne bırakmışlar.


Zaten serginin en rağbet gören yeri de Burç Yorumları bölümüydü. Diğer bölümleri yalnızca bizimle beraber gezen bir bayan daha vardı. Diğer tüm insanlar burçları tek tek okuyup fotoğrafladılar. İnsanları kınadığımı sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz sayın seyirciler :D ben de bakıp sergiden fotoğraf çekemeyeceğimi anlayınca binayı dolanıp binanın enteresan mimarisini karelemeye karar vermiş olabilirim :)

Sabahın körü(!)nde buluşma sebebimiz de sergiyi uzun süre gezersek derse geç kalmayalım idi. Ancak tüm bu düşünceler boşaymış. Zodyak'ı ve bir fotoğraf sergisini daha gezdik. Üstüne Güzelyalı sahilinde turladık, kumru yedik, yetmedi Alsancak'a geçtik ve gezip okula geldik. O yüzden yine de bu güzel gün için Dali'ye burada sevgilerimi yolluyorum :)

Not: Tamam sergi belki yeterli değildi. Üzerinde çok çalışılmamıştı. Ancak böyle aktiviteler İzmir'de yeni yeni gerçekleşmeye başlıyor. İzmir bu tarz konser, sergi konularında biraz ikinci planda bir şehir. O yüzden yine de takdir ediyor, devamını diliyoruz. Zamanla, böyle aktiviteler çoğaldıkça, organizasyonlar da daha kusursuzlaşacaktır diye umuyoruz, diliyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder