30 Ağustos 2013 Cuma

İçimdeki Derya Baykal #1

Gün geçmiyor ki boşluktan ne yapacağımı şaşırmayayım. Tabii ki bunun asıl nedeni " Ben boş durmak istemiyorum ama! " deyip de bomboş oturmaya devam ediyor olmam olabilir :) Bu boş durmaları engelleme çalışmalarım da genelde bilgisayarın başına yapışıp kalmamla sonuçlanıyor, ama olsuun sonuçta boş oturmuyorum değil mi :D

Bugün yine internette dolaşırken fotoğrafçılıkla ilgili bir siteye denk geldim ve sitede gezerken daha önce duymadığım ( ve bu zamana kadar duymadığım için kafamı duvarlara vurduğum.. ( hayır tabii ki öyle bir şey yapmadım :D ) "Flash Diffuser" adlı alet ile tanıştım. Kendisi fotoğraf makineminizin o keskinlikten ölen, karelerin canını okuyan flaşını hafifletmeye yarıyormuş. Ben yıllarca ( tamam yalnızca 2,5 yıl :) ) flaşlı fotoğraf çekmemek için ölümüne savaş vermiş, ışıksız ortamlarda ve gece karanlığında boşuna mı ağlamaklı olmuştum? Bir şey yapmalıydım, o aletten benim de olmalıydı! Her şeyin DIY'ını yapan insanoğlu bunu da yapmıştır diyerek, Google amca sağolsun yoğun incelemelerde bulundum.

 Ve.. işte o an içimdeki Derya Baykal uyandı!..


... Ve tam o anda aklıma sabah bittiği için çöpe attığım lens solüsyonu şişesi geldi. Koşa koşa gittim, onu çöpten aldım. Yoğun dezenfekte etme çalışmaları sonucunda, artık temizlendiğine ikna olunca hemen işe koyuldum. 

Öncelikle bir falçata ( aslında bence o kullandığım aletin başka bir adı var ama ben onu bilmiyorum :) ama bildiğimiz standart falçata veya herhangi bir kesici delici alet de işe yarayacaktır. ) boş solüsyon kutusunu ikiye ayırdım. Herhangi bir ölçü vs.ye dikkat etmedim ama etseymişim bu ölçüde olması gerekecekmiş :D. Bir sonraki aşamada simetri takıntısı olması muhtemel bir insan olarak kestiğim parçanın uç kısmını daha düzgün bir hale getirmeye çalıştım. Bu aşamada olayın bittiğini düşünmüştüm... taa ki deneyene kadar. Diffuser'ımız istediğim etkiyi vermediği için içine bir kat beyaz kağıt koymayı düşündüm (daha sonra bir kat daha koydum ama emin olamadım :) ). Önce plastiğimizin içine kağıdı koydum, ölçtüm işaretledim ve kestim. Ve sonra, bu sefer son kez olmak üzere kağıdı plastiğin içine koydum vee... Voila! ( gündüz Aşk-ı Memnu izlemiş! :D )

Not 1: DIY örneklerinde hep yarı saydam bir plastik kullandıkları için bu solüsyon şişesi işimi gördü, siz de yapacak olursanız aklınızda bulunsun, herhangi bir deterjan vs. şişesi de kullanabilirsiniz.
Not 2: Bir de falçatayı kullanırken elinizi kesmemeye dikkat edin sayın seyirciler, ben kestim de :D

15 yorum:

  1. elin için çoook geçmiş olsun, içimizdeki derya baykal'a gelince herkeste var bence öyle hissediyorum ben ^.^
    ben hala çok kıvranıyorum flashsız fotoğraf çekmek için, en kısa zamanda bende deniyeceğim.
    Sempa teşekkür ediyor Raif ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Aynen hala ilk tercihim doğal ışıkta çekmektir ama bazen de insan mecbur kalıyor, hani daha anı/hatıra olsun diye çekilen fotoğraflarda zombi gibi çıkmamak için oldukça elverişli olacak bu yöntem :D Çok "Aman Tanrım", "İnanılmaz" bir etkisi yok ama gözle görülür bir değişme de var, daha doğalımsı bir sonuç doğuruyor :)

      Bir şey değil efendim ne demek, faydamız dokunduysa ne mutlu :D

      Sil
    2. ilk yorumda yazmayı unutmuşum, bu post #1 ise 2'sini 3'ünü daha çoğunu beklerizzzz ^.^

      Sil
    3. Ahaha :) Ben de 2'si 3'ü nasılsa gelir diye öyle yazayım dedim :) Oleey o zaman :D

      Sil
  2. çok iyi fikir tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben yağlı kağıt kullanıyordum bir ara ama böyle sistemli değil önüne tutuyordum direk :D

    Senin ki pek bir kullanışlı olmuş. Keşke makinene takılı halini de görseydik. Deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı kağıt da çok mantıklı aslında :) yağlı kağıttan da rula yapılıp flaşa takılabilir bak :)

      Makineye takılı halini bende koymayı düşündüm ama makinenin fotoğrafını neyle çekeceğimi bilemedim, hava da karanlık olmuştu ben bunu düşünen kadar :) ama anlatsam da aynı işi görür mü acaba? Direk flaşın tepesine koyuyorum, plastik tam o makinenin üstüne oturuyor şaşırtıcı biçimde :D

      Sil
    2. Yok yok nasıl durduğunu tahmin edebildim zaten :D
      Sadece o komik görüntüyü görmek istedim :))

      Sil
    3. O zaman sana özel çekip mail atabilirim istersen :) Çok gülmek yok ama :D

      Sil
  4. en kısa zamanda bende kendi makinama yapıp denemek istiyorum bakalım zombili fotogrflar geride kalacakmı süper bir bilgi tesekkürlerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Ben de en yakın zamanda insanların üzerinde denemek için can atıyorum :D

      Sil
    2. yanlız materyal olarak ne bulsam solisyonum yokki benim :))

      Sil
    3. İnternette deterjan kutusu kullanmışlar hep :) Büyük boy yumuşatıcının kapağı olmaz mı ki acaba :D

      Sil
    4. hımmm bak bu iyi fikir eve gidince bir deneyeyim bakim :)

      Sil