5 Ekim 2013 Cumartesi

Bu sefer oldu galiba

Yeni yaşıma girerken aldığım kararlardan birisi ;  aman da " İzmir'de hiç etkinlik olmuyor ", efendime söyleyeyim " Yapacak bir şey bulamıyorum ben! " diye söylenmeyi bırakıp , İzmir'de gerçekleşen ne kadar etkinlik varsa katılmaktı. Normal şartlardaki bir Raif zaten hep kararlar alır ancak uygulayamaz. Ama nedense bu sefer öyle olmadı. İyi ki de olmamış :)

"Modern Times" adlı Charlie Chaplin filminin bir kısmını bir derste "Fordizm" konusunu işlerken izlemiştik. O zamandan beri hep filmin geri kalan kısmını da izlemek istiyordum. Hep böyle istemelerimden oluşan ve hiç bitmeyen bir izlemek istediğim filmler listesi var ki... bir gün biteceğini umarak izlememeye devam ediyorum :)

Bir gün otobüste giderken ki kendisi 1 Ekim günü oluyor, yandaki afişi görünce ve aldığım kararlar da aklıma gelince kendime " Hey Raif! Evet eveet seen. Bu filme gitmelisin dostum! " gibi amerikanvari sözler edip kendimi ikna etmeye çalıştım, başardım da. Ama sonra hafızası balıkları kıskandıran bir insan olduğum için ben filmi de gününü de unuttum. Sonra 2 Ekim akşamı saat 6 sularından cep telefonumdaki fotoğrafları karıştırırken yandaki fotoğrafı gördüm ve filmin o akşam olduğunu fark ettim ve umutsuzluğa kapılmak üzereydim ve ne yapacağımı şaşırmıştım ve çok heyecanlanmıştım ve gitmek istiyordum... Neyse :) sonunda gitmeye karar verdim. Yalnız beynimi kurcalayan bir soru vardı ki o da " Tek başına mı gideceksin Raif? " idi. Sorunun yanıtını öğrenmemiz için beraber gitme potansiyelim olabilecek herkese mesaj atmam gerekiyordu ki attım da. "Sonuç ne evladım!" , "Ay ne oldu acaba devamında" , "En heyecanlı yerinde saçmaladın be sen de çocuğum" derseniz de sonuç yoktu. Beraber gidecek kimseyi bulamadım :D. İşte kararların uygulanıp uygulanamayacağının ortaya çıkması da tam da bu ana bağlıydı. Bir plan yapmıştım ve bunu gidecek kimse yok diye bozamazdım. Evdekilerin garip bakışları eşliğinde giyinmeye başladım. Annem ruh sağlığım hakkında epey sorgulayıcı gözlerle bakmaya devam ederken ben çoktan giyinmiş ve çıkmaya hazırdım :D.


Evet, o filme gittim :) Hem de ilk defa tek başıma sinemaya gittim. Hem de ilk kez aldığım bir kararı uygulamayı başarmış oldum. Hem de ilk kez diye devam edeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz :D. Bolca kahkaha attım, hem de kararlarımı gerçekleştirmeye başlamış olmaktan dolayı mutluluk duydum. ( Ayrıca bir filme bu kadar anlam yüklediğim için ruh hastası olduğumu düşünmediğinizi umdum :D ) Darısı aldığım diğer kararların başına :).

Bu postu da benim gibi harekete geçmek için bir şeyler bekleyenler varsa diye yazdım. O beklediğiniz şey bu yazı olsun, haydi siz de kalkın ve yapmak istediklerinizi gerçekleştirmeye çalışın :)

14 yorum:

  1. ben yalnız giderim sinemaya genellikle, animasyon izlemeyi çok severim, arkadaşlarım ne o öyle çocuk gibi der gelmez benle. bende bir film izliyorsam duyduğum ses ile gördüğüm görüntü uysun isterim ( yani altyazılı izlerim). o nedenle salonda benden başka in-cin falan olur :D
    İzmirde yapacak etkinlik bulamıyorsan vay benim halime diyip susuyorum. turnelerle gelen tiyatrolar mı ararsın, konserler mi ararsın. ben bile bazen konserlere İzmir'e geliyorum ^.^
    Son cümle beni çok etkiledi, gidip ders çalışayım bari , hedeflerim var , çalışmak zor geliyor :(
    nasıl bağlıyıp bitireceğimi yine bulamadım bak, Kararlarınla kal :P ( oldu mu ki ? )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkisi nankörlük üşengeçlik bileşimiydi işte asıl lafım kendime :D Bir de ben her şeyden son anda ( bkz. bu post :D ) yada sonradan haberdar olurum ve gidemem :) O yüzden bunu kırmış olmak kendi açımdan büyük bir şey :)

      Sen nerede yaşıyorsun ben bilmiyorum ve şuan merak ettim aslında :D

      Oldu oldu çok güzel oldu kapanış da ben nasıl bitireceğim bu yorumu acaba :D ( oldu mu ki? :D )

      Sil
    2. olmuş olmuş. ^.^
      Denizli'de yaşıyorum ben. fakat babaannem rahatsız ve onlar Ankara'da yaşıyıyor. o nedenle sık sık Ankara'ya da giderim. İzmir doğumluyum, severim İzmiri. nerelisin diye sorduklarında Bedenen Senizli Ruhen İzmir derim :D öyle işte (:

      Sil
    3. Yakınmışsın :) Arada uğra buralara :D

      Sil
    4. haber veririm ^.^
      işte üniversite sınavı nedeniyle 1 yıl ara vermiştim ama o ara uzadı biraz daha, bakalım (:

      Sil
  2. ben de film festivalleriyle tek başıma film seyretmeye başladım, şimdi o kadar doğal geliyor ki! hem karanlıkta arkadaşınla muhabbet edecek halin yok, en güzeli tek başına film izlemek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum :) Tek başına daha güzel oluyormuş. Bir de yanımdaki ne der diye kasılmaya da gerek kalmıyor, korkunu da hüznünü de mutluluğunu da doya doya yaşamak mümkün :D

      Sil
  3. Laaaaan ağlıycam ben burda ben de aldığım kararları uygulamak istiyoruuum ühühühüüh çok acıklıyım şu aralar sorii soriii.

    Gidiyorum ben dur bi şeyler yapıp geleyim de ben çok imrendim öyle böyle değil. Maaşallah boncuğu takasım geldi üüüüf. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah :) Seeğn ağğlamaaa :D Ne yaptın acaba gidip bişeyler yaptın mı çabuk itiraf et bakayım :D Maşallah maşallah :D

      Sil
    2. Ay ben o gün bi ders çalış bi ders çalış inanmazsın ama gaza geldimdi çabu geçmeseydi iyiydi bugün tekrar okuyup şapıyım her gün okursam bu okul ancak bitebilir gibi gibi :D :D

      Ve bugün komple kayışı kopartmışım kursa bi saat geç kaldım, kulaklığımı bulamadım diye millete çemkirdim-evden kulaklıksız çıkmak dehşet bişi:D- ,otobüse bakmadan binip heyecan yaşadım baya saçmalaşıyorum bu gidişat hiç iyi değil eğer bir çözüm yolu varsa hani komple söylemesen de çıtlatsan bile olar :D :D

      Not: son paragraf -sanki bi dolu paragraf var:D- içimden geldi derdimi paylaşayım dedim hani belki teşhis olur tedavi olmasa da bazen böyle yazdıkça yazasım geliyor :D

      Sil
    3. Yok yoook öyle bi çözüm yolu yok. Aradım bulamadım ben ya bulan varsa ve söylemiyorsa yalnııızz o dünyanın en kötü insanı bence :D ( Hep yaz çok yaz bu arada yani ben sıkılmadan hatta aksine oldukça keyif alarak okuyorum genç :) )

      Sil
    4. Ahahaha dünyanın en kötü insanı mı bilmem ama en bencili olduğu kesin yoksa o çözümü bulduysa iyi bi şey yapıyodur muhakkak. Yan gel yat osman modundan kurtulandan her şeyi beklerim ben,dünyayı bile kurtarabilir zira tembellik kronik bi hastalık olsa gerek gelip gelip yapışıyor sürekli.:D :D
      :D:D

      Sıkılmıyosan timam :))

      Sil
  4. Sinema birlikte yapılacak bir aktivite olduğunu düşünmüyorum ;) Tek başına daha zevk alınarak izlenildiği kanaatindeyim. Çünkü sinemada arkadaşlarınla gittiğinde onların olup olmadığının çok bir farkı yok konuşmadan oturuyoruz ve filme konstantre olmaya çalışıyoruz. hem film seçiminde de başkasına tabii olmadan tek başına keyif çatarak izlemesi en güzeli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan aklıma uzun süre görüşmediğim arkadaşlarımla buluştuğumuzda sinemaya gitmeyi teklif ettiklerinde nasıl da kızdığım geldi:D Ben de aynı şeyi düşünüyormuşum da haberim yokmuş, Hatırlattığın için teşekkür ediyorum :))

      Sil